Prachtig Barcelona – Gemakkelijke Reisgids

All

De prachtige stad Barcelona, hoofdstad van Catalonië (een provincie van Spanje), ligt aan de kust van de Middellandse Zee en wordt aan weerszijden begrensd door 2 rivierdelta’s. Barcelona is de tweede grootste stad van Spanje na de hoofdstad Madrid. Barcelona heeft 1,5 miljoen inwoners, meer dan 4 miljoen inclusief voorsteden. De gevarieerde, bewogen geschiedenis van de stad gaat 4.000 jaar terug tot de eerste nederzettingen door oude boeren. Later werd het een Romeinse kolonie, de hoofdstad van de Visigoten, en vervolgens kwam het onder Moorse heerschappij. Ze onderging belegeringen, verwoestingen en bezettingen, om uiteindelijk in 1975 een autonome democratie te worden. De stad heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het politieke en culturele leven van Spanje en dat is goed te zien aan de verscheidenheid en kwaliteit van de historische gebouwen, musea en vele andere toeristische attracties. Vandaag de dag is Barcelona een van de meest diverse Europese steden met een unieke cultuur en rijke tradities. U vindt hier een formidabel evenwicht tussen de traditionele dingen en de avant-garde. Barcelona is een kosmopolitische metropool die bezoekers een warm en oprecht welkom heet en wereldwijd bekend staat als een van de beste toeristvriendelijke steden van Europa. De organisatie van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona zorgde voor de regeneratie van deze dynamische stad en gaf een nieuwe start aan de ontwikkeling van de infrastructuur.

WAT TE ZIEN EN WAAR:

POINTS OF INTEREST – La Rambla is een met bomen omzoomde voetgangersboulevard vol met straatmuzikanten, levende standbeelden, mimespelers en rondtrekkende verkopers die van alles verkopen, van loterijbriefjes tot juwelen. Stoepcafés en ambachtelijke kraampjes, straatartiesten omringd door nieuwsgierige toeschouwers, een luidruchtige vogeltjesmarkt, Palau de la Virreina, een groot 18e-eeuws rococo herenhuis, het Gran Teatre del Liceu, het beroemde 19e-eeuwse operagebouw – het zijn allemaal kleurrijke onderdelen van het mozaïek van La Rambla. La Rambla eindigt bij het hoog oprijzende Monument a Colom (Monument voor Columbus) en de haven.

Barri Gotic – ook bekend als Gotische wijk, het is het oude gedeelte van de stad. Picasso woonde en werkte in Barri Gotic van 1895 tot 1904 en Joan Miro werd hier geboren en leefde hier tijdens zijn jeugd. Gotische wijk ligt aan de rechterkant van de La Rambla, het bevat een concentratie van middeleeuwse hoge gotische gebouwen (14-15e eeuw) op smalle geplaveide straten en is nu de thuisbasis van een groot deel van het nachtleven van de stad.

La Sagrada Familia – La Sagrada Familia is een van de beroemdste en prachtigste bezienswaardigheden van Barcelona. Het levenswerk van Barcelona’s beroemde architect, Antoni Gaudi, de prachtige torenspitsen van de onvoltooide kathedraal drukken zich brutaal af tegen de hemel met zwellende contouren geïnspireerd door de heilige berg Montserrat. Boven elke gevel staan vier torens, 12 in totaal, die gewijd zijn aan de Apostelen. De toren in het midden, met 170 meter de hoogste van allemaal, is gewijd aan Jezus Christus. Daaromheen staan de torens van de vier evangelisten, en de toren boven de apsis is gewijd aan de Maagd. De torens zijn omgeven door een wirwar van beeldhouwwerken die de steen leven lijken in te blazen. Gaudi stierf in 1926 voordat zijn meesterwerk voltooid was, en sindsdien heeft de controverse het bouwprogramma voortdurend achtervolgd. Niettemin is de zuidwestelijke (Passie) gevel bijna klaar, en het schip, waarmee in 1978 werd begonnen, vordert.

La Pedrera – Casa Mila (Huis Mila) is een flatgebouw, het laatste voorbeeld van Gaudi’s burgerlijke architectuur. Het is een van zijn mooiste en meest ambitieuze creaties, buitengewoon innovatief in zijn functionele, constructieve en ornamentele aspecten. Bezoekers kunnen het gebouw bezichtigen en naar het dak gaan, waar zij een spectaculair uitzicht over Barcelona hebben. Een verdieping onder het dak is een bescheiden museum gewijd aan het werk van Gaudi.
Montjuic – de grootste open ruimte van de stad, met als belangrijkste attracties de Olympische installaties, het Spaanse dorp en het fort op de heuvel. Montjuic, de heuvel die vanuit het zuidwesten over het stadscentrum uitkijkt, is de thuisbasis van enkele mooie kunstgalerijen, vrijetijdsattracties, rustgevende parken en de belangrijkste groep Olympische locaties uit 1992. Montjuic is bedekt met siertuinen met waterpartijen en is op zondag de populairste bestemming in Barcelona.

Tibidabo – is de hoogste heuvel in de beboste reeks die de achtergrond van Barcelona vormt. Het heeft een prachtig uitzicht over heel Barcelona, een prachtige kathedraal, en een familiepretpark Parc d’Atraccions met attracties in oude stijl die een adembenemend uitzicht bieden. Een glazen lift in het park gaat 115m (383 ft) omhoog naar een bezoekersobservatieruimte op de Torre de Collserola telecommunicatietoren.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *